Ako sa dajú posilniť účinky mastichy
Chioská masticha je prírodným produktom pôsobiacim proti mnohým žalúdočným problémom. Vhodnou kombináciou s ďalšími produktami možno jej účinky ešte znásobiť.
1. Užívať radšej Mastichu Active než klasickú mastichu
Masticha Active obsahuje okrem 70% pravej Chioskej mastichy v kapsuliach aj aktívne kvasinky Saccaromyces boulardii a špeciálny druh Lactobacillus reuteri DSM17648. Vďaka obsahu týchto látok nastáva súbežne s mastichovou kúrou aj úprava a harmonizácia črevnej mikroflóry – vytvárajú sa prospešné látky pre mikrobióm, ktoré napomáhajú zdravému tráveniu. V porovnaní s klasickou mastichou, či dokonca medicínskymi spôsobmi liečby helikobaktera, kedy sa predpisuje troj, prípadne štvorkombinácia antibiotík a popri tom je nutné užívať aj zvlášť probiotiká, aby sa minimalizovali negatívne vedľajšie účinky antibiotík, s Mastichou Active máte všetko v jednom produkte.
2. Uprednostnenie komplexnej mastichovej kúry pred jednotlivými produktami
Mastichová kúra predstavuje komplexnejšiu terapiu viacerých tráviacich problémov ako napríklad helikobakter pylori, žalúdočné vredy a pálenie záhy. Výnímočnosťou kúry je pôsobenie účinných látok na viacerých úrovniach organizmu naraz. Okrem mastichových kapsúl kúra obsahuje mastichové žuvačky, čistú mastichu v podobe kryštálov a jablčný ocot. To jednak zamedzí infekcii cez ústnu dutinu, hrtan až po žalúdok a začne terapiu v najpostihnutejších miestach organizmu spolu s harmonizáciou črevnej mikroflóry – vďaka obsahu troch balení Mastichy Active ako hlavnej súčasti mastichovej kúry. Užívanie mastichovej kúry trvá až 50 dní, za túto dobu by malo pri správnom užívaní dôjsť ku kompletnej terapii žalúdka a tráviacej sústavy.
Viac informácií – Mastichová kúra
3. Posilnenie terapie vďaka jablčnému octu
Počas i po užívaní mastichových kapsúl je vhodné aj užívanie jablčného octu.
Na čo slúži jablčný ocot
Jablčný ocot je určený na vnútorné, aj vonkajšie použitie. Najčastejšie sa však užíva pre podporu zdravia v nasledovných oblastiach:
- posilňuje účinky chioskej mastichy – pre maximalizovanie účinkov chioskej mastichy je potrebná kvalitná tvorba žalúdočných štiav, ktorú jablčný ocot zabezpečuje
- podpora trávenia – enzýmy obsiahnuté v jablčnom octe stimulujú tvorbu žalúdočných štiav, utišujú zápaly tráviaceho traktu, obnovujú črevnú mikroflóru a upravujú kvalitu stolice
- znižovanie hladiny cukru v krvi a vysokého cholesterolu – jablčný ocot obsahuje kyselinu octovú, ktorá odbúrava podkožný tuk a uvoľňuje cholesterol z ciev
- odvodnenie a prečistenie močových ciest – kyselina octová taktiež prečisťuje močové cesty a obličky, čím urýchľuje vylučovanie nadbytočnej vody z tela a eliminuje zápaly v močových cestách
- posilnenie imunity – množstvo enzýmov, vitamínov a minerálov obsiahnutých v jablčnom octe priaznivo vplýva na celkový stav zdravie a obranyschopnosti organizmu
Prečo sa rozhodnúť pre jablčný ocot
Nefiltrovaný jablčný ocot v špičkovej bio kvalite bez pasterizácie a úpravy chemickými a konzervačnými látkami. Obsahuje maximum účinných látok – enzýmov, vitamínov a minerálov prospešných pre zdravie organizmu. Tento jablčný ocot je vyrobený z domácej produkcie, pričom už pri pestovaní samotných jabĺk neboli použité žiadne pesticídy a iné prípravky urýchľujúce rast jabĺk.
Dávkovanie a doba užívania jablčného octu
Jablčný ocot užívajte v pomere 1 polievková lyžica octu do pohára s 2 dcl vlažnej vody (rozmiešať) 2x denne. Užívať nalačno (20 minút pred jedlom). Jablčný ocot sa odporúča užívať dlhodobo.