Čierna ryža s hubami
Recept inšpirovaný Minou Mayer – lekárkou, ktorá sa venuje primárne pacientom s tráviacimi problémami. Týmto receptom prispela do knihy zameranej na stravovanie počas terapie tráviaceho traktu. Inšpirujte sa!
Potrebujeme:
- 1 ½ šálky čiernej (divokej) ryže
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- 1 stredne veľký pór, pozdĺžne rozdelený a nakrájaný na tenké plátky
- 1 žltá cibuľa, nakrájaná na plátky
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžička kurkumy
- 1 lyžička tymiánu
- 2 šálky nakrájaných húb (húževnatec – shiitake, morel, pečiarka, bedľa, čírovka)
- ¾ šálky vlašských orechov, opražených a rozdrvených na menšie kúsky
- 2 lyžičky kapary (nepovinné)
Postup:
- Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale.
- Na panvici rozohrejeme na miernom ohni olivový olej a orestujeme pór a cibuľu, kým nezmäknú, približne 7-8 minút.
- Pridáme soľ, korenie, kurkumu a tymián.
- Keď začneme cítiť vôňu byliniek, pridáme huby a restujeme ich 4-5 minút, kým nezmäknú.
- Pridáme vlašské orechy a na miernom ohni varíme ďalšie 2-3 minúty.
- Vmiešame uvarenú ryžu, podľa potreby pridáme kapary a pokračujeme vo varení ďalších pár minút, aby sa chute spojili. Odstavíme z ohňa a servírujeme.
Dobrú chuť!
Zdieľajte článok