Domáca banánová zmrzlina
Máte doma prezreté banány? Určite ich nevyhadzujte! Pripravte si z nich lahodnú zmrzlinu iba z 2 ingrediencii.
Sú banány zdravé?
Jednoznačne áno! Od vitamínov cez minerály až po vlákninu, banány sú jednoducho zdravé a ponúkajú veľa výživy. Navyše sú ľahko stráviteľné.
1. Banány sú jedným z najlepších ovocných zdrojov vitamínu B6.
2. Banány sú veľmi dobrým zdrojom vitamínu C.
3. Mangán v banánoch je dobrý pre pokožku.
4. Draslík v banánoch je dobrý pre zdravie srdca a krvný tlak.
5. Banány môžu pomôcť zlepšiť trávenie.
6. Banány vám dodajú energiu – mínus tuky a cholesterol 🙂
Zelené banány majú vysoký obsah vlákniny a odolného škrobu, ktoré podporujú trávenie, zasýtia nás na dlhú dobu a pomáhajú pri regulácii hmotnosti. Sú prospešné aj pri rôznych žalúdočných ochoreniach, ako sú žalúdočné vredy, nadúvanie, zápcha, hnačka a bakteriálne infekcie tráviaceho traktu.
Aj keď prezreté banány v skutočnosti nevyzerajú veľmi chutne, sú tiež veľmi dobré pre naše zdravie. Prezretý banán je bohatý na antioxidanty a je ľahšie stráviteľný.
Ingrediencie
- prezreté banány
- limetková šťava
Postup
Prezreté banány nakrájame na menšie kúsky, dáme do nádoby, alebo sáčku a vložíme do mrazničky, najlepšie na noc. Mrazené banány potom už len hodíme do mixéru, pridáme limetkovú šťavu a mixujeme do hladkej konzistencie. Uchovávať v mrazničke.
Na zdravie a dobrú chuť. 🙂