Fotonávod: Ako vyrobiť mastichový prášok z mastichových kryštálov
V tomto fotonávode si ukážeme, ako je možné vyrobiť 100% mastichový prášok bez akýchkoľvek prímesí v domácich podmienkach.
Návod ako vyrobiť 100% mastichový prášok
Potrebujeme na to mastichové kryštály (na Slovensku nájdete v ponuke 10g balenie kryštálov a 20g balenie kryštálov) a mažiar. Každého už iste napadlo, že 100% mastichový prášok sa vyrobí rozdrvením mastichových kryštálov v mažiari. Tajomstvom však je, že celé balenie mastichových kryštálov je predtým nutné nechať 3 dni zavreté v mrazničke, aby sa poriadne zmrazili kryštalické formy mastichy (inak by sa rozdrvený mastichový prášok mohol lepiť dokopy). Po tejto trojdňovej lehote je možné vyrobiť 100% mastichový prášok bez obáv zo zlepenia sa mastichy. Dôležité je však držať tento mastichový prášok v chlade aj naďalej, a teda jeho najvhodnejšie skladovanie je v chladničke.
Fotonávod – výroba čistého prášku
Pripravíme si mažiar, premrznuté mastichové kryšály 10g alebo mastichové kryštály 20g.
Premrznuté kryštály vysypeme do mažiara.
Mastichové kryštály v mažiari jemne rozdrvíme.
Rozdrvený mastichový prášok udržujeme v chlade aj naďalej.
100% mastichový prášok je vhodný ako prísada do jedál, alebo priame užívanie pri tráviacich a žalúdočných problémoch zapríčinených baktériou helikobakter pylori.
V prípade, že nemáte vhodné podmienky, či záujem vyrábať si vlastný mastichový prášok z mastichových kryštálov, v ponuke nášho eshopu nájdete:
100% Chioskú mastichu v kapsuliach – Masticha Originál
Čistý mastichový prášok s prímesou 39% inulínu (vlákniny z čakanky) – Mastichový prášok
alebo si vyberte našu novinku s obohateným účinkom – Masticha Active.