Hrášková nátierka s olivovým olejom
Recept od najznámejšej slovenskej vegánky – Surovej dcérky. Chutná nátierka, ktorú môžete jesť aj keď máte tráviace problémy.
Ingrediencie:
- 200g mrazeného hrášku
- 20ml olivového oleja
- 5g zelenej časti jarnej cibuľky
- 12ml citrónovej – limetkovej šťavy
- 1PL sójovej omáčky
- štipka čierneho korenia
Voliteľné ingrediencie:
- strúčik cesnaku
- štipka soli
- lahôdkové droždie
- koriander
Postup:
- Hrášok necháme rozmraziť.
- Potom ho vložíme do mixéra a pridáme všetky ingrediencie: olivový olej, soľ, čierne korenie, jarnú cibuľku alebo strúčik cesnaku (tieto pridávame len jemne, aby bola chuť na pozadí.)
- Táto nátierka chutí skvelo s limetkou a sójovkou namiesto soli. Ale môžete použiť aj soľ. Sójová omáčka dodáva viac umami chuť.
- Všetko rozmixujeme do hladka a vznikne hrášková nátierka. Môžeme natierať priamo na celozrnné pečivo (kváskový chlieb) alebo uskladniť v chladničke. Vydrží tak 3-4 dni v pohári.
- Dobrú chuť!
Recept inšpirovaný: https://www.dcerka.sk/hraskova-natierka/
Zdieľajte článok