Hrášková nátierka s olivovým olejom

5. októbra 2021 Mária Richtáriková Nátierky, Raňajky

Recept od najznámejšej slovenskej vegánky – Surovej dcérky. Chutná nátierka, ktorú môžete jesť aj keď máte tráviace problémy.

Hraskova natierka

Ingrediencie:

  • 200g mrazeného hrášku
  • 20ml olivového oleja
  • 5g zelenej časti jarnej cibuľky
  • 12ml citrónovej – limetkovej šťavy
  • 1PL sójovej omáčky
  • štipka čierneho korenia

Voliteľné ingrediencie:

  • strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • lahôdkové droždie
  • koriander

Postup:

  1. Hrášok necháme rozmraziť. 
  2. Potom ho vložíme do mixéra a pridáme všetky ingrediencie: olivový olej, soľ, čierne korenie, jarnú cibuľku alebo strúčik cesnaku (tieto pridávame len jemne, aby bola chuť na pozadí.) 
  3. Táto nátierka chutí skvelo s limetkou a sójovkou namiesto soli. Ale môžete použiť aj soľ. Sójová omáčka dodáva viac umami chuť. 
  4. Všetko rozmixujeme do hladka a vznikne hrášková nátierka. Môžeme natierať priamo na celozrnné pečivo (kváskový chlieb) alebo uskladniť v chladničke. Vydrží tak 3-4 dni v pohári. 
  5. Dobrú chuť!
Hrášková nátierka

Recept inšpirovaný: https://www.dcerka.sk/hraskova-natierka/