Kešu pomazánka
Kešu patria medzi najzdravšie orechy na svete. Inšpirujte sa výbornou nátierkou, ktorá je jednoduchá na prípravu a využiť ju môžete ako dip ku hlavnému jedlu, či zdravý snack. Recept je vhodný aj pre vegánov, chuťovo pripomína syr. Vyskúšate?
Prečo by sme mali jesť kešu oriešky?
Kešu oriešky majú nízky obsah cukru a sú bohaté na vlákninu, srdcu zdravé tuky a rastlinné bielkoviny. Sú tiež dobrým zdrojom medi, horčíka a mangánu – živín dôležitých pre produkciu energie, zdravie mozgu, imunitu a zdravie kostí.
Orechy a semená sú považované za “antioxidačné veľmoci” a kešu orechy nie sú výnimkou.
Sú bohatým zdrojom polyfenolov a karotenoidov – dvoch tried antioxidantov, ktoré môžu pomôcť znížiť zápal a poskytnúť ochranu pred chorobami.
Ingrediencie
- 1 hrnček kešu orieškov natural
- 2 pl lahôdkového sušeného droždia
- rastlinné mlieko na rozriedenie
- 1 čl cesnakového prášku
- soľ podľa chuti
Postup
Kešu oriešky si na noc (alebo na 2-3 hodinky) namočíme do vody. Vodu zlejeme a všetky ingrediencie vložíme do mixéra. Rastlinné mlieko pridáme podľa konzistencie. Mixujeme do hladka. Výborne sa hodí na čerstvé pečivo, alebo ako dip ku grilovanej zelenine.
Dobrú chuť.