Lahodná fazuľová polievka
Ste fanúšikom hustých polievok? Máme pre vás tento recept – aj s tipom, ako zahustiť polievku zdravým spôsobom.
Ingrediencie:
- 250 g veľkej fazuľe
- 3 väčšie mrkvy
- 2 petržleny
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- malý paradajkový pretlak
- ovsené vločky jemné (na zahustenie)
- mletá červená paprika, mletá červená paprika údená, mleté čierne korenie, majorán, soľ, kurkuma, olej, voda
Postup:
- Fazuľu namočíme na 24 hodín do vody, vodu potom zlejeme.
- Znovu naplníme hrniec s fazuľou vodou a varíme ju s bobkovým listom. Keď je fazuľa na 80 percent uvarená, pridáme soľ a povaríme ešte 5 min. Vodu zlejeme a vymeníme za novú.
- Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen.
- Počas varenia si nakrájame na jemno cibuľu, orestujeme na oleji do sklovita, pridáme malý paradajkový pretlak, soľ, mletú červenú a údenú papriku.
- Pridáme všetky ostatné koreniny a opraženú cibuľu s pretlakom.
- Ak pridáme jemné ovsené vločky, polievka sa nám ešte viac zahustí (nebudete ich tam vôbec cítiť), pretože napučia. Polievka tým získa veľmi hustú konzistenciu a viac nás zasýti.
- Majorán pridáme tesne pred dovarením.
- Dobrú chuť!
TIP: Polievku zahustíme aj tak, že si odoberieme do malej misky časť uvarenej zeleniny a fazule (keď je už polievka takmer hotová), rozmixujeme a vrátime do hrnca. Takto sa nám polievka mierne zahustí.
Recept inšpirovaný: ideotvojezdravie.sk
Zdieľajte článok