Marocké bataty s cícerom
Ste fanúšikom sladkých zemiakov – batatov? V tomto recepte sa ich nasýtite. Spolu s cícerom tvoria základ receptu na večeru, či obed plnú vlákniny.
Ingrediencie:
- 1 lyžička mletého koriandru
- 1 lyžička mletého rímskeho kmínu
- ½ lyžičky sušenej papriky
- ¼ lyžičky škorice
- ¾ lyžičky sušeného zázvoru
- 2 veľké bataty
- 1 plechovka cíceru
- 2 lyžice olivového oleja
- šťava z 1 citróna
- štvrťky citróna na oblohu
Príprava:
- Predhrejeme rúru na 200°C. Pripravíme si plech s papierom na pečenie.
- V malej miske dôkladne zmiešame olivový olej a všetky korenia – koriander, rímsky kmín, paprika, škorica a zázvor.
- Bataty ošúpeme, umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kocky a dáme ich do veľkej misy.
- Na bataty vylejeme ½ zmesi oleja s korením a premiešame tak, aby boli všeky kocky obalené. Bataty presunieme na plech a rovnomerne rozložíme.
- Premyjeme cícer a zmiešame ho so zvyškom zmesi oleja s korením. Dáme na plech k batatom.
- Cícer s batatmi pečieme 15-20 min. V polčase pečenia premiešame, aby bolo všetko rovnomerne dochrumkava prepečené. Keď sú batáty mäkké, môžeme vybrať z rúry.
- Naservírujeme a dochutíme pár kvapkami šťavy z citróna.
- Podávame s dusenou zelenou zeleninou – kučeravý kel/špenát/hrášok a fazuľové struky a humusom.
- Dobrú chuť!
Recept inšpirovaný: http://melindacooks.blogspot.com/2012/06/moroccan-sweet-potaties-chickpeas.html
Zdieľajte článok