Marocké bataty s cícerom

5. októbra 2021 Mária Richtáriková Hlavné jedlá

Ste fanúšikom sladkých zemiakov – batatov? V tomto recepte sa ich nasýtite. Spolu s cícerom tvoria základ receptu na večeru, či obed plnú vlákniny.

Marocké bataty s cícerom

Ingrediencie:

  • 1 lyžička mletého koriandru
  • 1 lyžička mletého rímskeho kmínu
  • ½ lyžičky sušenej papriky
  • ¼ lyžičky škorice
  • ¾ lyžičky sušeného zázvoru
  • 2 veľké bataty
  • 1 plechovka cíceru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťava z 1 citróna
  • štvrťky citróna na oblohu

Príprava:

  1. Predhrejeme rúru na 200°C. Pripravíme si plech s papierom na pečenie.
  2. V malej miske dôkladne zmiešame olivový olej a všetky korenia – koriander, rímsky kmín, paprika, škorica a zázvor. 
  3. Bataty ošúpeme, umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kocky a dáme ich do veľkej misy.
  4. Na bataty vylejeme ½ zmesi oleja s korením a premiešame tak, aby boli všeky kocky obalené. Bataty presunieme na plech a rovnomerne rozložíme.
  5. Premyjeme cícer a zmiešame ho so zvyškom zmesi oleja s korením. Dáme na plech k batatom.
  6. Cícer s batatmi pečieme 15-20 min. V polčase pečenia premiešame, aby bolo všetko rovnomerne dochrumkava prepečené. Keď sú batáty mäkké, môžeme vybrať z rúry.
  7. Naservírujeme a dochutíme pár kvapkami šťavy z citróna.
  8. Podávame s dusenou zelenou zeleninou – kučeravý kel/špenát/hrášok a fazuľové struky a humusom.
  9. Dobrú chuť!
Marocké bataty s cícerom

Recept inšpirovaný: http://melindacooks.blogspot.com/2012/06/moroccan-sweet-potaties-chickpeas.html