Pečená zelenina s feta syrom
8. decembra 2021 Mária Richtáriková Hlavné jedlá, Recepty
Jesenné večery sú ideálne na tento typ receptov – plný tanier farebných vitamínov.
Bez laktózy Bez lepku Tráviaci trakt Vysoký obsah vlákniny
Ingrediencie:
- 1 mrkva
- 1 zeler
- 1 petržlen
- 1 cvikla
- 1 batat
- 2-3 PL olivového oleja
- korenie Gomashio (zmes mletého sezamu, morskej soli – kúpite v bio-obchode) / poprípade zmes byliniek
- bazalka
- mleté čierne korenie
- cca 100 g feta syra alebo kozieho syra
Postup:
- Mrkvu, zeler, petržlen, cviklu a sladké zemiaky škrabkou očistíme, nakrájame a dáme do veľkej misy.
- Ochutíme olivovým olejom a korením – bazalka, čierne korenie, Gomashio.
- Všetko premiešame v miske.
- Zeleninu dáme na plech a pečieme pri 180 °C aspoň 40 minút.
- Servírujeme s feta alebo kozím syrom
Tento recept obsahuje 11 g vlákniny.
Dobrú chuť!
Recept inšpirovaný: fitshaker.sk
Mária Richtáriková
V mastichovom tíme sa starám o všetky marketingové aktivity na Slovensku a tiež na zahraničných trhoch, kde predávame naše produkty. Komunikujete so mnou na sociálnych sieťach, v newslettroch, píšem články, pripravujem reklamy a tiež podklady pre partnerov. Mojou silnou stránkou je prehľad v rôznych témach súvisiach s mojou prácou, často ho však neviem správne zorganizovať. Som závislá na mastichových kryštáloch, ich žuvanie mi pomáha koncentrovať sa.