Pečená zelenina s feta syrom

8. decembra 2021 Mária Richtáriková Recepty, Hlavné jedlá

Jesenné večery sú ideálne na tento typ receptov – plný tanier farebných vitamínov.

Ingrediencie:

  • 1 mrkva
  • 1 zeler
  • 1 petržlen
  • 1 cvikla
  • 1 batat
  • 2-3 PL olivového oleja
  • korenie Gomashio (zmes mletého sezamu, morskej soli – kúpite v bio-obchode) / poprípade zmes byliniek
  • bazalka
  • mleté čierne korenie
  • cca 100 g feta syra alebo kozieho syra

Postup:

  • Mrkvu, zeler, petržlen, cviklu a sladké zemiaky škrabkou očistíme, nakrájame a dáme do veľkej misy.
  • Ochutíme olivovým olejom a korením – bazalka, čierne korenie, Gomashio.
  • Všetko premiešame v miske.
  • Zeleninu dáme na plech a pečieme pri 180 °C aspoň 40 minút.
  • Servírujeme s feta alebo kozím syrom

Tento recept obsahuje 11 g vlákniny.

Dobrú chuť!

Recept inšpirovaný: fitshaker.sk