Pečené batáty s guacamole a fazuľou
Sladké zemiaky sú výborným zdrojom vlákniny. Tento recept môžete skúsiť aj keď máte tráviace problémy alebo problémy s vysokým cholesterolom.
Budeme potrebovať:
- 1 lyžička olivového oleja
- 2 batáty
- 1 veľké avokádo
- šťava z 1 limetky a 2 kolieska
- 1 čili paprika – zbavená jadierok a nakrájaná nadrobno (pri tráviacich problémoch čili vynechajte)
- 2 paradajky – nakrájané nadrobno
- vňať koriandra – listy nahrubo nasekané
- 1 malá červená cibuľa – nadrobno nakrájaná
- 1 konzerva červenej fazule – scedená
Postup:
- Rúru predhrejeme na 200°C (s ventilátorom), sladké zemiaky po obvode narežeme, potrieme olejom a dáme rovno na plech do rúry. Pečieme 45-60 minút, kým nie sú po celej dĺžke mäkké.
- Medzitým v malej miske roztlačíme avokádo s limetkovou šťavou, potom vmiešame čili, paradajky, koriander a cibuľu.
- Na panvicu dáme pár lyžíc vody a zohrejeme fazuľu.
- Upečené batáty vyberieme z rúry, prekrojíme na polovicu, pridáme fazuľu a guacamole. Podávame s kolieskami limetky.
Dobrú chuť.
Recept inšpirovaný: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/sweet-potato-jackets-guacamole-kidney-beans
Zdieľajte článok