Pečené batáty s guacamole a fazuľou

6. októbra 2021 Mária Richtáriková Hlavné jedlá

Sladké zemiaky sú výborným zdrojom vlákniny. Tento recept môžete skúsiť aj keď máte tráviace problémy alebo problémy s vysokým cholesterolom.

Pečené batáty s guacamole a fazuľou

Budeme potrebovať:

  • 1 lyžička olivového oleja
  • 2 batáty
  • 1 veľké avokádo
  • šťava z 1 limetky a 2 kolieska
  • 1 čili paprika – zbavená jadierok a nakrájaná nadrobno (pri tráviacich problémoch čili vynechajte)
  • 2 paradajky – nakrájané nadrobno
  • vňať koriandra – listy nahrubo nasekané
  • 1 malá červená cibuľa – nadrobno nakrájaná
  • 1 konzerva červenej fazule – scedená

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 200°C (s ventilátorom), sladké zemiaky po obvode narežeme, potrieme olejom a dáme rovno na plech do rúry. Pečieme 45-60 minút, kým nie sú po celej dĺžke mäkké.
  2. Medzitým v malej miske roztlačíme avokádo s limetkovou šťavou, potom vmiešame čili, paradajky, koriander a cibuľu.
  3. Na panvicu dáme pár lyžíc vody a zohrejeme fazuľu.
  4. Upečené batáty vyberieme z rúry, prekrojíme na polovicu, pridáme fazuľu a guacamole. Podávame s kolieskami limetky.

Dobrú chuť.

Recept inšpirovaný: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/sweet-potato-jackets-guacamole-kidney-beans