Perníkový chia puding

7. októbra 2021 Mária Richtáriková Raňajky

Puding je ideálny na rýchle a jednoduché raňajky, občerstvenie alebo dezert. Tento recept chutí ako zdravý tekvicový koláč!

Tekvicový chia puding

Ingrediencie:

  • 1 šálka rastlinného mlieka
  • ½ šálky vody
  • ½ šálky tekvicového pyré
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • 2 PL melasy alebo datľového sirupu
  • ¼ čajovej lyžičky perníkového korenia
  • ⅓ šálky chia semiačok

Postup:

  1. V stredne veľkej miske zmiešame mlieko, vodu, pyré, vanilkový extrakt a ďatlový sirup alebo melasu. Premiešame metličkou alebo vidličkou. Do misky pridáme perníkové korenie a chia semienka a dôkladne miešame.
  2. Necháme postáť a o 5 minút opäť prešľaháme, pričom dbáme na to, aby sa chia semienka nezhlučili.
  3. Pred podávaním necháme v chladničke odstáť aspoň 30 minút.
  4. Dobrú chuť!

Poznámky

Tekvicové pyré získame upečením maslovej tekvice, prípadne inej oranžovej tekvice. Pečieme na 190 stupňoch asi pol hodinu do mäkka, necháme vychladnúť, a potom vydlabeme dužinu a rozmixujeme ponorným mixérom.

Puding vydrží v chladničke v dobre uzavretej nádobe až 5 dní.

Recept: https://www.cleaneatingkitchen.com/gingerbread-chia-pudding/