Perníkový chia puding
Puding je ideálny na rýchle a jednoduché raňajky, občerstvenie alebo dezert. Tento recept chutí ako zdravý tekvicový koláč!
Ingrediencie:
- 1 šálka rastlinného mlieka
- ½ šálky vody
- ½ šálky tekvicového pyré
- ½ ČL vanilkového extraktu
- 2 PL melasy alebo datľového sirupu
- ¼ čajovej lyžičky perníkového korenia
- ⅓ šálky chia semiačok
Postup:
- V stredne veľkej miske zmiešame mlieko, vodu, pyré, vanilkový extrakt a ďatlový sirup alebo melasu. Premiešame metličkou alebo vidličkou. Do misky pridáme perníkové korenie a chia semienka a dôkladne miešame.
- Necháme postáť a o 5 minút opäť prešľaháme, pričom dbáme na to, aby sa chia semienka nezhlučili.
- Pred podávaním necháme v chladničke odstáť aspoň 30 minút.
- Dobrú chuť!
Poznámky
Tekvicové pyré získame upečením maslovej tekvice, prípadne inej oranžovej tekvice. Pečieme na 190 stupňoch asi pol hodinu do mäkka, necháme vychladnúť, a potom vydlabeme dužinu a rozmixujeme ponorným mixérom.
Puding vydrží v chladničke v dobre uzavretej nádobe až 5 dní.
Recept: https://www.cleaneatingkitchen.com/gingerbread-chia-pudding/
Zdieľajte článok