Polievka na posilnenie imunity
V čase, kedy sa na vás vírusy pozerajú z každého rohu, zareagujte posilnením imunity! Vysoký príjem vitamínov a vlákniny v tejto polievke podporí silu vášho organizmu.
Ingrediencie:
1 PL panenského olivového oleja
1 žltá cibuľa.
6 strúčikov cesnaku (antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti)
½ ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru (protizápalové vlastnosti, antioxidant)
1 ČL kurkumy (protizápalové vlastnosti, je príbuzná zázvoru)
½ ČL červenej papriky
1 PL citrónovej šťavy
1 veľký sladký zemiak.
1 konzerva cíceru
1 šálka červenej šošovice (bohatý zdroj bielkovín a vlákniny)
5 šálok zeleninového vývaru
½ šálky nastrúhanej kapusty
soľ
Postup:
- Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. Vo veľkom hrnci necháme aspoň minútu zohrievať olivový olej. Cibuľu pridáme do horúceho oleja a za občasného miešania opečieme do zlatista.
- Očistíme a rozdrvíme cesnak pomocou lisu. Spolu s čerstvo nastrúhaným zázvorom ho pridáme do hrnca, chvíľku počkáme, kým začne voňať. Potom pridáme papriku a kurkumu a opäť varíme asi jednu minútu, aby sa ingrediencie nepripálili.
- Pridáme čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu, prepláchnutý cícer, prepláchnutú neuvarenú šošovicu, zeleninový vývar a na menšie kocky nakrájané sladké zemiaky.
- Keď začne polievka vrieť, znížime teplotu na minimum a pomaly necháme variť asi 15 až 20 minút.
- Pridáme kapustu a necháme ju variť dve až tri minúty, kým nezmäkne.
- Dochutíme soľou a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Recept inšpirovaný: https://jakzdrave.cz/zdravi/recept-na-polevku-posili-imunitu/