Protizápalová zeleninová polievka
Vhodná na zimné dni. Obsah kurkumy a ďalších korenín má protizápalové a očistné účinky na telo. Varí sa dosť dlho, ale bohatá chuť stojí za to čakanie 🙂
Budeme potrebovať:
- 2 PL olivového oleja
- 1 šálka hnedej šošovice
- 1 cibuľa
- 2 veľké sladké zemiaky
- 4 väčšie mrkvy
- 2 petržleny
- 1 väčšia červená paprika
- 6 strúčikov cesnaku (nakrájané alebo nastrúhané)
- asi 3 litre vody
- soľ
- 2 ČL rasce
- 2 ČL kurkumy alebo karí
- ½ ČL mletej škorice
- ½ ČL mletej papriky
- čili
- 2-3 hrste čerstvého špenátu
- šťava z ½ citróna
Postup:
- Šošovicu večer pred varením namočíme.
- Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky.
- Vo veľkom 5 litrovom hrnci opražíme na oleji cibuľku, potom k nej pridáme nakrájanú zeleninu, cesnak a namočenú šošovicu. Zalejeme vodou.
- Varíme na miernom ohni minimálne 2 hodiny.
- Ak je všetko uvarené, polovicu zeleniny rozmixujeme na kašu a dáme naspäť do polievky. Varíme ešte 30 minút.
- Ochutíme soľou a korením, nakoniec pridáme listy špenátu a polievku odstavíme. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou podľa chuti.
- Podávame s čerstvými bylinkami.
DOBRÚ CHUŤ!
Recept inšpirovaný stránkou fitshaker.sk
Zdieľajte článok