Ryža po kubánsky
Vyskúšajte tento exotický recept s vysokým obsahom vlákniny.
Ingrediencie:
- ½ šálky (65 g) ryža natural
- 3 dcl zeleninového vývaru (alebo bujón)
- 1 lyžička sušenej cibule / ½ stredne veľkej cibule
- 1 lyžička sušeného cesnaku / 1 strúčik cesnaku
- ½ lyžičky kurkumy
- ¼ lyžičky drvenej rímskej rasce
- ⅛ lyžičky červenej papriky
- štipka sušeného zázvoru
- 250 g mrazeného hrášku
- 1 plechovka čiernej/červenej fazule
- 6 ks sušených rajčín
- Limetka
- Sezamový panenský olej
Postup
- Neuvarenú ryžu, zeleninový vývar a korenia dáme do hrnca a pomiešame.
- Hrniec prikryjeme a privedieme do varu.
- Keď zmes zovrie, stíšime a varíme prikryté na miernom ohni 45 min, kým sa ryža neuvarí a tekutina je vstrebaná. Necháme 10 minút odstáť.
- Vo zvlášť hrnci si uvaríme hrášok podľa inštrukcií na obale.
- Prepláchneme fazuľu a zmiešame s hráškom, povaríme ešte 2 min, kým sa zmes zohreje. Hrášok s fazuľou zmiešame s uvarenou ryžou.
- Naservírujeme.
- Sušené rajčiny nakrájame na menšie kúsky a dozdobíme nimi každú porciu.
- Pridáme pár kvapiek limetky a lyžičku sezamového panenského oleja.
- Dobrú chuť.
Zdieľajte článok