Tofu na arašidoch
Zaujímavá kombinácia arašidov a tofu v recepte si vás získa už počas varenia. Tofu na arašidoch si obľúbia aj vaši najmenší.
Tofu a jeho benefity
Tofu patrí medzi tradičné pokrmy v ázijských krajinách. Vyrába sa zrážaním sójového mlieka s vápenatou soľou, vďaka ktorej je tofu bohaté na vápnik.
Je bohaté na proteíny (až 1kg bielkovín na 100g tofu natural), preto sa teší obľube najmä u vegetariánov a vegánov. Neobsahuje žiadny cholesterol ako mäso, a je bezlepkovou potravinou.
Tofu a sójové produkty sa odporúčajú ženám v menopauze, pretože tofu obsahuje fytoestrogény, ktoré dokážu zmierniť príznaky menopauzy. Lekárske štúdie ukazujú aj pozitívne účinky pri prevencii rakoviny prsníka. Izoflavonoidy v tofu zlepšujú cievne prekrvenie, znižujú riziko cievnej mozgovej príhody a kardiovaskulárnych ochorení. Pravidelná konzumácia tofu chráni pred rakovinou žalúdka, konzumovať sa ho nemusia báť ani tehotné ženy a deti.
Ingrediencie
- 1 balenie tofu natural
- 1 ks cibuľa
- hrsť nesolených arašidov
- 1 pl shoyu sójová omáčka
- 1 pl olivový olej
- soľ/korenie
Postup
- Cibuľu nakrájame na malé kúsky a restujeme na olivovom oleji.
- Po chvíľke k nej pridáme arašidy a opekáme, kým nebudú voňať. Pokrájané tofu prihodíme ku arašidom a cibuľke.
- Podlejeme sójovkou, poriadne premiešame a dusíme cca 12 minút.
- Podľa chuti pridáme čierne korenie. Soliť netreba, pridaním sójovej omáčky bude jedlo dostatočne slané.
- Ako prílohu môžeme zvoliť pohánku.
Dobru chuť.
Zdroje: