Zeleninový boršč
Cviklová polievka s fazuľou – skvelá napríklad aj pre ľudí s nízkou hladinou železa v krvi.
Ingrediencie:
- fazuľa
- zemiaky
- mrkva
- cvikla
- petržlen
- kapusta
- paradajkový pretlak
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- bobkový list
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- 2-3 guľôčky nového a čierneho korenia
- olivový olej
- soľ
Postup:
- Namočenú fazuľu dáme variť spolu s bobkovým listom.
- Medzitým si začneme čistiť zeleninu a ako prvé pridáme k fazuli zemiaky a jednu celú cibuľu aj so šupkou, odkrojíme z nej len obidva konce.
- Mrkvu, petržlen a cviklu nakrájame na malé kúsky, prípadne môžeme časť z nich aj nastrúhať, a dáme ich podusiť na panvicu na troške olivového oleja. Zeleninu osolíme a zakryjeme pokrievkou. Pred koncom dusenia do zeleniny pridáme paradajkový pretlak, nastrúhame muškátový oriešok a pridáme mleté čierne korenie.
- Dusenú zeleninu s paradajkovým pretlakom primiešame do fazule so zemiakmi. Pridáme jeden strúčik cesnaku a guľôčky čierneho a nového korenia.
- Nastrúhame kapustu a pridáme ju do polievky. Potom dosolíme a varíme poslednú pol hodinu. Pred vypnutím do boršču ešte pretlačíme 2 strúčiky cesnaku.
- Dobrú chuť!
Recept inšpirovaný: https://www.panibaklazani.sk/blog/recepty/polievky/news_vegetariansky-zeleninovy-borsc/
Zdieľajte článok