Fazuľové čili s batatmi
Vegetariánsky recept inšpirovaný mexickou kuchyňou. Obsahuje značný podiel vlákniny.
Hlavné ingrediencie:
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 stredne veľké bataty
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 1 konzerva čiernej/červenej fazule
- zeleninový bujón
- 480 ml vody
Korenie:
- čili korenie
- 1 lyžička rímskeho kmínu
- ½ lyžičky škorice
- ½ lyžičky kurkumy
- čierne korenie
Ozdoba:
nasekaná petržlenová/koriandrová vňať, pár koliesok červenej cibule, avokádo, trocha limetkovej šťavy
Ako na to:
- V hrnci na miernom ohni osmažíme cibuľku na olivovom oleji (1 lyžica oleja), pridáme soľ, čierne korenie a kurkumu. Premiešame a restujeme cibuľku do sklovita.
- Pridáme na kocky nakrájané bataty a korenie (čili, škorica, rímsky kmín). Restujeme 2 minúty. Pridáme lúpané paradajky, vodu a zeleninový bujón.
- Počkáme, kým zmes zovrie, a potom stíšime oheň, prikryjeme a dusíme 10 min. Pridáme konzervu fazúľ (fazuľu najskôr premyjeme) a varíme ďalších 20 min. Po 20 min skontrolujeme bataty, ak sú mäkké a zmes zhustla, jedlo je hotové. Poprípade varíme ešte ďalších 10 min. Táto hustá polievka chutí najlepšie, ak sa uvarí deň dopredu a necháme chute nech sa navzájom premiešajú a sadnú.
- Servírujeme s čerstou petržlenovou/koriandrovou vňaťou, pár kolieskami červenej cibule a trochou limetkovej šťavy.
Recept inšpirovaný: https://www.gimmesomeoven.com/sweet-potato-enchilada-soup/
Zdieľajte článok